Aardbeien cakerol

Deze cakerol met verse aardbeien, slagroom en mascarpone is mijn nieuwe favoriet! Zo lekker en ook nog eens erg makkelijk te maken. Je kunt de cakerol eigenlijk vullen met alles wat je lekker vindt. Ook lekker is de rol te vullen met banketbakkersroom en verse aardbeien. Of met nutella en room…tal van mogelijkheden dus…

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor de cake:

  • 75 gram bloem
  • 20 gram custard/maizena
  • 4 eieren
  • 70 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • snufje zout
  • citroenrasp

Voor de vulling:

  • 400 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gram suiker
  • 250 gram aardbeien, in blokjes gesneden
  • 50 gram pure chocolade
  • poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.

Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
Klop vervolgens het eiwit schuimig. Voeg de helft van de suiker toe aan het eiwit.
Klop op de hoogste stand tot het eiwit stijf is.
Klop in een andere kom de eigelen met de overige suiker, het zout, de vanillesuiker en de citroenrasp tot het lichtgeel en luchtig is.

Voeg het geklopte eigeel toe aan het eiwit en spatel het snel en luchtig door elkaar.
Zeef de bloem en custard boven de kom en spatel dit ook weer snel en luchtig door elkaar. (Let op, niet roeren of mixen, het beslag moet luchtig blijven!)

Spreid het beslag zo egaal mogelijk uit op de bakplaat.
Bak het biscuit in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.

Maak intussen een theedoek iets vochtig en leg hem uitgevouwen op het aanrecht neer.
Keer de bakplaat direct na het uit de oven halen om op de theedoek.
Rol de plak op met hulp van de theedoek.
Laat de biscuitrol zo afkoelen tot kamertemperatuur

Als de cakerol is afgekoeld kun je voorzichtig de rol uitrollen.

Klop de slagroom met de suiker tot het stevig is en mix dan de mascarpone er doorheen. Smeer nu het slagroommengsel over de cakeplak en hierop de stukjes aardbeien. Bewaar wat slagroom om de cakerol te garneren.

Rol de cake nu op en zorg ervoor dat de opening aan de onderkant ligt. Snij de zijkanten recht. Spuit toefjes slagroom op de cakerol en leg hier eventueel een plakje aardbei op. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en maak met een theelepel of een spuitzak strepen over de bovenkant.

Strooi vlak voor het opdienen wat poedersuiker over de cake en nu lekker genieten!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *