Appel kaneelcake

Er staan al diverse baksels met appel op mijn website. Omdat wij thuis dit het lekkerste fruit vinden om mee te bakken besloot ik een ander baksel met appel uit te proberen. Het werd deze heerlijke appel kaneelcake. We hadden deze met een bolletje vanille ijs tijdens 1 van onze familie filmavonden in de Corona tijd.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor een cake in oma’s cakeblik;

  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eieren
  • 1 grote appel in blokjes gesneden (Goudreinet of Elstar)
  • 100 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bruine suiker en kaneel door elkaar. En leg dit aan de kant.

Klopt de kristalsuiker, vanillesuiker en boter samen tot een romig geheel. Klop de eieren er 1 voor 1 door heen. Voeg pas het tweede ei toe totdat het eerste ei helemaal opgenomen is. Voeg nu de vanille extract toe.

Voeg nu in 3 keer het meel toe. Stop zodra al het meel is opgenomen. Schenk nu de melk erbij en mix dit op een lage stand tot een mooi beslag. Mix niet langer dan noodzakelijk.

Vet de bakvorm lichtjes in met boter. Schenk de helft van het beslag in de vorm en verdeel de helft van de appel hierover heen met de helft van de basterdsuiker/kaneel.

Hierover heen schenk je de andere helft van het beslag en hierover heen de andere helft van de appels en bruine suiker. Met een satéprikker roer je door het beslag zodat je een mooie swirl krijgt.

Bak de cake in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

Serveer  eventueel met een toef slagroom of een bolletje vanille ijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *