Appelkruimelkoek van het bakblik

Sinds ik onlangs zelf voor het eerst appeltaart maakte, waren we allemaal verkocht. Zo lekker! Ik zocht het internet af voor nog meer variatie van de appeltaart. Ik vond een recept van de appelkruimelkoek van het bakblik en paste het recept aan zoals ik deze lekker vind. En ik moet zeggen, super geslaagd. Deze ga ik zeker vaker maken!

Ingrediënten voor een brownie bakblik van circa 20 x 20 cm (mag wat groter, net wat je in huis hebt):

  • 200 gram boter, koud en in blokjes gesneden
  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden. (ik gebruikte Jonagold appels)
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 325 gram patentbloem
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met een vel bakpapier.

Meng de bloem, suiker, roomboter en zout in een kom en kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Doe de helft van het kruimeldeeg in een andere kom.  Zet dit even in de koelkast. Kneed de andere helft van het kruimeldeeg goed door en druk dit uit over de bodem van de bakvorm.

Meng de blokjes appel met de overige ingrediënten en verdeel dit over de taartbodem. Druk dit goed aan. Verdeel het overige kruimeldeeg hierover en bak in circa 60 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

Laat de taart in de bakvorm volledig afkoelen. Vlak voor serveren kun je de taart met poedersuiker. Snijd de taart in vierkantjes.

Super lekker met een toefje slagroom of bolletje vanille of kaneelijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *