Borrelboutjes met doperwten

Soms kun je genieten van de meest simpele gerechten. En dit is er 1 van. De kids aten dit met verse aardappelpuree en wij aten hier warme rijst bij. Heerlijk!

 

 

Ingrediƫnten:

  • 1 kilo borrelboutjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • grote pot doperwten (680 gram)
  • 5 cm laos in 3 stukken
  • 2 takjes selderij in stukjes
  • 100 ml water
  • halve theelepel gemberpoeder
  • halve teelepel zwarte peper
  • 5 eetlepels zoete ketjap
  • zout naar smaak

Doe in een grote (wok)pan een scheut zonnebloem olie en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook samen met de stukjes laos glazig. Nu mogen de borrelboutjes erbij. Bak de boutjes lekker bruin op hoog vuur, daarna doe je het vuur lager. Doe het water, de ketjap, gemberpoeder, zwarte peper en stukjes selderij erbij. Schep alles nog een keer goed om en laat de boutjes, met een deksel op de pan in circa 20 minuutjes gaar worden. Als laatste doe je de uitgelekte pot doperwten erbij en zout naar smaak. Ook dit schep je goed door elkaar, na 2 minuten mag het vuur uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *