Churro’s

Churros, soms aangeduid als de Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt. Voor onze Spaanse themadag in de vakantie, maakte ik deze overheerlijke churros. Ik weet niet hoe lang deze al op mijn lijstje stonden om te maken. En ze waren in 1 keer gelukt! Super lekker! De volgende keer probeer ik ze in de oven te maken.

Ingrediënten:

  • 240 ml water
  • 125 gram bloem
  • 110 gram roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Voor de chocolade saus:

  • 50 gram (pure) chocolade
  • 50 gram slagroom
  • Spuitzak
  • Kartelspuitmondje 10/12

Doe de suiker, boter, het zout en water in een steelpan en verhit op laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg dan in 1 keer de bloem toe en roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Haal de pan van het vuur.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. En voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Meng dit met een spatel totdat je een glad maar stevig beslag hebt.  Laat dit 15 min. afkoelen.

Schep de helft van het beslag in de spuitzak en spuit het deeg in de hete olie. Knip met een schaar om de 10 cm steeds een stuk deeg af. Bak de churros in 4-5 min. goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een mengsel van kaneel/suiker of met poedersuiker. Ga zo door totdat al het beslag op is.

Je kunt de churro’s ook van te voren bakken en 5 minuten voor het opdienen verwarmen in de oven op 180 graden zodat ze weer knapperig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *