De lekkerste en makkelijkste karamel fudge

Als je net als ik ervan houdt, om wat lekkers mee te nemen als je op visite gaat dan kan ik deze karamel fudge echt aanbevelen. Stop de heerlijke blokjes in een doorzichtig zakje met een leuke strik eromheen en klaar. Perfect cadeau voor de papa’s die van fudge houden 😉

Deze makkelijke fudge maak je gewoon zelf. Echt niet moeilijk en de smaak is fantastisch!

Ingrediënten voor circa 30 blokjes (ik gebruikte een schaal van 15 x 15 cm)

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zeezout (optioneel)
  • 2 theelepels vanille extract

Doe in een grote pan met anti aanbaklaag alle ingrediënten en laat de suiker smelten op een laag vuurtje.

Blijf constant roeren en neem de randen en de bodem ook goed meer. Anders ontstaan er stukjes en dit wil je niet in je fudge hebben. Dit doe je circa 10 minuten. Je merkt dat het mengsel steeds dikker wordt. Nu haal je het van het vuur en doe je hier het zeezout bij. Roer dit nog circa 3 minuten door.

Giet het mengsel in de schaal die je bekleedt hebt met bakpapier. Zo krijg je de fudge er straks makkelijk uit.

Leg de schaal in de koelkast en laat de fudge in circa 3 uur opstijven. Snij de fudge in mooie blokjes.

10 gedachten over “De lekkerste en makkelijkste karamel fudge

    • Nicolette schreef:

      Hallo, misschien onnodig maar toch nog even ter info. Gecondenseerde melk waarmee je de caramel maakt is geen gewone gesuikerde melk.
      Het is ingedikte melk en je koopt het in een blikje.
      Het is een zoete stroopachtige substantie maar licht van kleur.
      Je vind het vaak bij de buitenlandse afdeling in de supermarkt of bij turkse winkels en toko’s.
      Je kunt het dus niet vervanger voor een melksoort want dan blijft het idd te vloeibaar.

    • Mooie recepten schreef:

      Hi, het blijft wat vloeibaar maar wel steviger als in het begin. Tijdens het afkoelen wordt het vanzelf dikker. Bij jou ook?

    • Mooie Recepten schreef:

      Hoi Anne, wat jammer, heb je de karamel lang genoeg op het vuur gehouden, totdat het echt zichtbaar dikker wordt? Tijdens het afkoelen zou het dan stevig moeten worden.

      • Tjitske schreef:

        Ik gebruik zelf veel liever de magnetronmethode in een 2 literkom van pyrex. Je hoeft dan vrij weinig te doen, vooral in de gaten houden of het niet overkookt. Er komt dan een bepaald moment dat de boter gaat scheiden van de rest, dan moet je echt nog even door, het gaat dan steeds steviger worden. Daarna de staafmixer in de zeer hete vloeistof en mengen tot een egale massa.

Laat een antwoord achter aan Anne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *