De lekkerste Vietnamese loempia’s

Je kent ze wel die heerlijke Vietnamese loempia’s die je bij de loempia kraam kunt kopen. Afgelopen week kreeg ik hier een bestelling voor binnen. Toen bedacht ik me, dat dit misschien wel een leuk recept is om met jullie te delen. Lekker om hier een voorraadje van in je vriezer te hebben, voor als je onverwachts visite krijgt. Ik heb het recept aangepast naar 20 stuks. Probeer ze eens uit, je zult zien dat ze minstens zo lekker zijn als de “echte” van de loempia kraam.

IMG_6956

Ingredienten voor 20 stuks:

  • 20 loempiavellen
  • 500 gram kipfilet (gekookt en fijn gepluisd/geplukt)
  • 150 gram fijn geraspte wortelen
  • 250 gram glas noodles (5 minuten geweekt in gekookt water)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 uitje fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  •  2 kleine kippenblokjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 eetlepel zoute ketjap
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 4 theelepels bloem
  • water

 

IMG_7458

 

Allereerst laat je de loempiavellen ontdooien. Vervolgens ga je aan de slag met de vulling. Hiervoor bak je het uitje en de knoflook glazig. Je doet hier de kip bij en bakt dit lekker aan. De wortelen voeg je toe aan de kip. Ook dit bak je even door. Daarna mogen de uitgelekte glasnoodles erbij. De kippenblokjes, ketjap, zwarte peper, suiker en zout voeg je nu toe aan het kipmengsel. Je schept het mengsel goed om totdat alle kruiden goed zijn opgenomen. Daarna mag het vuur uit.

Wanneer de vulling is afgekoeld, kun je de loempiavellen vullen. Met de bloem en een beetje water maak je een papje. Dit papje dient als “lijm” om de loempiavellen vast te plakken. Na het vullen kunnen ze gebakken worden in zonnebloemolie. Uiteraard  serveer je de loempia’s met een chilisausje.

8 gedachten over “De lekkerste Vietnamese loempia’s

    • mooie recepten schreef:

      Hoi Naj, dank je wel. Ik gebruik de loempiavellen van het merk Spring home. Je kunt deze bij de toko kopen en tegenwoordig verkopen ook veel supermarkten dit merk.

      • Naj schreef:

        Dankjewel voor je reactie! Welke kleur van spring home gebruik je? De paarse of groene? Ik vind ze namelijk langst het mooist maar met de groene lukt dat mij nooit. Heb je misschien een how to roll instructie?

        • mooie recepten schreef:

          Hoi Naj, ik gebruik de groene. Ik heb hier nog geen instructie voor. Maar probeer de vulling ook in de lengte op het velletje te leggen. Je doet dan eerst de zijkanten naar binnen en dan rol je de loempia op. Echt niet moeilijk, probeer het maar eens.

          • Naj schreef:

            Hoi! Dankjewel voor je snelle reactie. Dat is inderdaad een hele goede, in de lengte vouwen. Dat ga ik voortaan proberen!

            Bedankt voor je tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *