Een heerlijk zomerstamppotje met paprika, rucola en creme fraiche

Zo lekker dit stamppotje, heerlijk romig zonder extra boter toe te voegen. Wat ook nog zo fijn is, is dat het binnen een half uurtje op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.

IMG_9153

 

 

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 1 kilo geschilde kruimige aardappels
  • 1 rode paprika
  • 100 ml warme melk
  • 3 volle eetlepels creme fraiche
  • 75 gram rucola
  • half theelepeltje nootmuskaat
  • 250 gram magere spekblokjes of anders gerookte kipreepjes
  • zout en peper

Allereerst schil en was je de aardappels en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappels in water met wat zout gaar. (ongeveer 12 minuten). Giet ze af en stamp ze fijn met wat zout, peper en nootmuskaat. Voeg nu ook de warme melk en creme fraiche toe en roer tot een gladde massa. Schep de rucola er in gedeelten door.

Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek (of kipreepjes) op laag vuur krokant. Schep de spekjes op een bord en bak de paprika al omscheppend in het bakvet. Schep de paprika met het bakvet door de puree en breng op smaak met peper.

Lekker met een braadworstje of een stukje kipfilet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *