Een mascarpone-kwarktaart met een pepernotenbodem!

Deze heerlijke taart maakte ik afgelopen zondag. Het viel erg goed in de smaak! Ik maakte met Pasen al de cheesecake met paaseitjes en nu  wilde ik een taart met pepernootjes.

img_2384

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 250 gram chocoladepepernoten
  • wat extra pepernoten om te garneren
  • 50 gram boter
  • 250 gram kwark (naturel)
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram suiker
  • 100 gram gesmolten witte chocolade
  • springvorm van 24 cm

Bekleed de springvorm met bakpapier.en knip een strookje uit het bakpapier en bekleed hiermee de randen van de springvorm.

Maak de 250 gram pepernoten fijn met een vijzel of stop ze in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en doe hier de fijngemaakte pepernoten bij. Roer dit goed door elkaar, doe het mengsel in de springvorm en verdeel dit over de bodem. Druk dit met een lepel goed aan.

Klop de slagroom met de suiker, stijf en doe hier de mascarpone en kwark bij. Klop nog even goed door en doe hier als laatste de gesmolten chocolade doorheen. Ook dit roer je goed door elkaar.

Giet alles over in de springvorm en laat de taart in circa  5 uur volledig opstijven.

Verwijder de taart uit de springvorm en trek voorzichtig het bakpapier van de randen af. Met een mes strijk je de randen weer glad. Garneer de taart met slagroomtoefjes en pepernoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *