Fijne bojo, Surinaamse kokos/cassave taart

Als je van kokos houdt, dan moet je deze taart/cake een keer proberen! Een echte klassieker uit de Surinaamse keuken. Deze bojo mag ik vaak voor feestjes maken en krijg altijd zoveel complimenten. Echt een ware traktatie als je het mij vraagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • bakvorm (afmeting welke ik heb gebruikt is 24×20)
  • 1 kilo geraspte diepvries cassave (ontdooid)
  • 200 gram geraspte en gedroogde kokos
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 eetlepels vanille essence
  • 2 eetlepels amandel essence
  • 2 eetlepels kokos essence
  • 80 gram rozijnen (dit is optioneel, kan dus weg gelaten worden. Ik laat de rozijnen altijd een nachtje weken in wat rum)
  • 300 ml melk
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram suiker
  • half blikje gesuikerde melk
  •  100 gram roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een grote kom, behalve de roomboter. Ik doe dit zelf met een grote houten lepel. Vet je bakvorm in met wat roomboter en giet het mengsel in je vorm. Snij de rest van de roomboter in kleine blokjes en verdeel de blokjes op het mengsel voordat het de oven in gaat.

Bak de bojo in ca 1,5 uur goudbruin. Let op iedere oven is anders. Het kan zijn dat de bojo in een andere oven wat langer in de oven moet. Zodra de bojo wat steviger aan voelt dan is deze klaar. Laat het eerst goed afkoelen voordat je deze aansnijdt.

39 gedachten over “Fijne bojo, Surinaamse kokos/cassave taart

  1. Sandhiya Boedhoe schreef:

    Ik heb dit recept echt meerdere malen geprobeerd alleen rozijnen weggelaten en het is echt super lekker! Leuke website trouwens! Ga zo door!!

  2. Rajshrie schreef:

    Hoi,

    Hier nog een fan van je recepten! Mijn bonjo is qua smaak heerlijk maar de bonjo blijft een beetje plakkerig waardoor snijden lastig wordt. Zelfs na 1.5u in de oven. Heeft u een idee waar dat aan kan liggen?

    • Mooie recepten schreef:

      Hi Rajshrie, Wat leuk om te horen! Ik laat mijn bojo 2 uur in de oven en snij het pas de volgende dag aan. Als de bojo nog warm is, wordt snijden lastig. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *