Fluweelzachte aardappelpuree

Deze puree is werkelijk een feestje. Fluweelzacht en het smelt gewoon op je tong. Wil je eens wat anders dan een standaard pureetje, probeer dit recept dan eens uit.

IMG_2216

 

 

Ingredienten:

  • 1.5 kilo kruimige aardappelen
  • 300 ml warme melk
  • 50 gram boter
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 ei
  • 40 gram bieslook
  • 50 gram belegen kaas (optioneel, zonder is de puree ook erg lekker
  • peper en zout

Schil de aardappelen, snij ze in 2 stukken en kook ze helemaal gaar. Giet de aardappelen vervolgens af. Warm de melk met de boter een beetje op. Doe dit bij de aardappelen en stamp dit tot een mooie puree. Klop het ei los met de cremefraiche en bieslook en doe dit bij de puree. Roer dit tot een mooi geheel en breng op smaak met  zout en peper. Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi hier de geraspte kaas overheen. Laat de puree circa 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna nog even 5 minuten onder de grill voor een lekkere krokante korst.

 

2 gedachten over “Fluweelzachte aardappelpuree

  1. Sharida schreef:

    Deze is zooooo lekker! Maak ik echt heel vaak, samen met de hele kip met citroen en rozemarijn uit de oven. Ook al zo’n heerlijk recept. Echt blij met je recepten. Zijn zo makkelijk te volgen. Superbedankt voor het delen van je recepten. Zo kunnen wij ook meegenieten van al dat lekkere eten.

    • mooie recepten schreef:

      Hi Sharida, dank je wel voor je super lieve reactie! Doet me goed om te weten dat anderen mijn recepten ook zo lekker vinden. Dank nogmaals! Liefs, Aruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *