Garnalen in knoflookolie (aioli)

Met dit recept gooide ik hoge ogen tijden het diner op kerstavond 😉 Wat hebben we genoten zelfs de kinderen hebben gesmuld. Het was zo lekker dat ik het op nieuwjaarsdag nog een keer maakte, in een grote schaal waar we met z’n allen gezellig uit aten.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen;

  • 10 garnalen met het staartje eraan (of eraf)
  • 30 gram ongezouten roomboter, lichtjes gesmolten in de magnetron
  • 70 ml goede olijfolie
  • 2 takjes peterselie fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • halve rode peper fijn gesneden (optioneel)
  • zout en peper

Maak een mengsel van alle ingrediënten (behalve de garnalen)

Verdeel de garnalen over de 2 ovenvaste schaaltjes en schenk hierover heen het knoflookmengsel. Zorg ervoor dat de garnalen bedekt zijn met het mengsel.

Doe de schaaltje 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Serveer met stokbrood en genieten maar!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *