Garnalen met kousenband

Deze pittige garnalen met kousenband aten wij met dahl en rijst. Maar ook super lekker op een pistoletje of sneetje brood. Je kunt hier eigenlijk wel alle garnalen soorten voor gebruiken. Ik gebruikte nu echte jumbo garnalen en dan lekker pittig klaar gemaakt want voor de jongens had ik kip in masala.

 

 

 

 

 

 

Ingrediƫnten voor 2/3 personen;

  • 300 gram garnalen, zonder schil en schoongemaakt
  • 300 gram kousenband is stukjes gesneden
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 fijn gesneden teentjes knoflook
  • 1 Surinaams pepertje, fijn gesneden (optioneel)
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • evt zout naar smaak

Doe een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook glazig samen met de stukjes peper.

Nu mogen de garnalen erbij. Roerbak deze op een hoog vuurtje totdat ze roze kleuren en doe hier nu de stukjes tomaat bij. Ook dit bak je even door.

Voeg nu de kippenbouillonblokjes en de ketjap toe, roer ook dit even goed door daarna mogen de stukjes kousenband erbij.

Op een middelhoog vuurtje, blijf je alles goed omscheppen. Voeg hier zout naar smaak toe.

Als de kousenband gaar is, is je gerecht ook klaar. Dit duurt circa 5/6 minuten. Ik vind het lekker als de kousenband nog wat knapperig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *