Garnalen met verse tomaten in masala (kerrie)

Oh zo lekker! Deze pittige garnalen met verse tomaten! Heerlijk met warme rijst en spinazie!

 

 

  • 600 gram grote garnalen
  • 3 middelgrote tomaten (de zaadjes haal ik eruit, maar mogen er ook in blijven) in stukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 Surinaamse peper (mag weg gelaten worden)
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel Hindoestaandse masala
  • halve theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak
  • zonnebloemolie

Maak de garnalen schoon, ik haal zelf altijd het darmkanaal weg en trek de kop en poten eraf. De schil kun je er eventueel omheen laten, of er ook af trekken.

Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin het ui, de knoflook en verse peper aan. Doe nu de massala erbij en bak dit ook goed aan, je zult zien dat er veel geuren vrij komen. Doe nu de stukjes tomaat erbij. Even goed roeren in de pan en nu vervolgens de garnalen in de pan. Op hoog vuur bak je de garnalen aan, totdat ze roze van kleur worden. Nu mag het water erbij en de zwarte peper. Met het deksel op de pan, laat je de garnalen in circa 25 minuten gaar worden, op een laag vuurtje.  Voeg zout naar smaak toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *