Garnalen wonton soep

Voor Valentijnsdag maakte ik een 4 gangen lunch voor mijn ouders, zusjes en partners. Voor de kinderen hadden we lekkere frietjes en kipnuggets EN een leuke film uitgekozen 😉

M’n zusjes hadden al meerdere keren een hint gegeven dat ze het leuk zouden vinden om weer eens lekker uitgebreid bij ons te komen eten. Dus ik vond een Valentijnslunch wel een leuk idee. Een lunch omdat mij zwagertje een eigen bedrijfje heeft en om 15 uur dan uit huis gaat, zo kon hij er ook bij zijn. Ik maakte een Valentijnsuitnodiging en verstuurde deze.

Ik koos wat recepten uit mijn “to cook en bake” lijstje, die iedereen wel lust en ging aan de slag met de voorbereidingen.

We begonnen met een brood/kaasplankje met heerlijke tapenades en olijven en daarna had ik een wonton soepje met garnalen wontons. Was werkelijk een heerlijk soepje geworden!

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 8/10 personen:

Garnalenwontons:

  • 300 gram jumbo garnalen, fijn gemalen
  • 16 wonton velletjes (ontdooid)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 fijngesneden lenteui
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snufje peper

Bouillon:

  • 3 liter water
  • 2 cm verse gember, in stukjes
  • groente/kipbouillonblokjes ( het aantal bouillonblokjes dat nodig is voor 3 l iter)
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
  • 120 gram verse shitakes, fijn gesneden
  • 400 gram choi sum in grove stukken gesneden( chinese groente, paksoi kan ook prima)

Mix de ingrediënten voor de wontons met elkaar en leg een theelepel van de vulling om een wontonvelletjes. Vouw hier een driehoekje van en plak dit vast met wat water. Eventueel kun je dan de 2 hoekjes vast plakken zodat je zeg maar een open envelopje hebt. Dek de wontons af, anders drogen ze uit.

Doe in een grote soeppan het water met de bouillonblokjes en gember. Breng dit aan de kook. Nu mogen de shi takes en de rijstwijn erbij.

Ik had de choi sum en lente uitjes al voorgesneden en lag al klaar. Het lekkerste is namelijk als deze groenten nog knapperig zijn. Dus deze laat ik voor het serveren circa 5 minuten mee koken in de bouillon.

Vijf minuten voor het serveren, doe je de stukken choi sum en lenteuitjes in de bouillon samen met de garnalen wontons en sesamolie. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep meteen over de kommetjes. Laat de wontons niet onnodig lang in de bouillon liggen, anders kunnen ze open gaan.

En smullen maar.

4 gedachten over “Garnalen wonton soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *