Gebakken met kip met spitskool en tomaten

Dit is zo een gerecht dat je eigenlijk zo kan opeten, heb je geen extra koolhydraten voor nodig. Dit op zich, is al ontzettend lekker. Wat rijst of een roti plaat erbij en je hebt een complete maaltijd. Ik bakte de kip eerst voor, zodat de kip een lekker krokant korstje heeft. Maar dit hoeft niet natuurlijk. Het was weer smullen!

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 5/6 personen:

  • 1200 gram kippenbouten ( in stukjes gehakt)
  • 700 gram spitskool, fijn gesneden
  • 2 verse tomaten, in stukjes
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 1 eetlepel trassi (garnalenpasta, te verkrijgen bij de toko)
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 fijn gesneden teentjes knoflook
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Kruid de stukje kip met zout en peper en bak ze in wat zonnebloemolie totdat de kip een krokant korstje heeft.

Haal de kip uit de pan en leg even apart.

Doe in een pan een klein beetje zonnebloemolie en bak hierin de ui en knoflook glazig met de trassi. Doe nu de spitskool erbij en roer bak dit circa 1 minuut, daarna mogen de stukjes tomaat erbij. Ook dit schep je goed om.

Nu mogen de stukjes gebakken kip erbij. Meng alles goed met elkaar en doe nu eetlepels ketjap erbij. Goed om scheppen, laat dit alles op een zacht vuurtje in circa 5 minuten gaar stoven.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *