Gebakken rijst met kip, ei en prei (snelle chinese nasi)

Als we wel eens Chinees halen dan zit hier altijd wel de witte, Chinese nasi bij. De jongens zijn er gek op. Dus toen wij de volgende dag nog veel vlees over hadden en geen nasi, besloot ik mijn eigen variant te maken. Een snelle, Chinese nasi. Als ik het ze niet gemeld had, dan hadden ze ook niet geweten dat hun moeder zich weer had uitgesloofd voor ze 😉

Ingrediënten voor 2/3 personen;

  • 400 gekookte en afgekoelde rijst
  • 200 gram kipdijfilet
  • 3 eieren
  • 1 kleine prei in ringetjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout en peper

Kruid de kipdijfilets met peper en zout en bak ze in wat boter of olie rondom bruin en gaar. Laat dit afkoelen en snij dit in kleine stukjes.

Bak het uitje en knoflook aan in wat zonnebloemolie. Schuif dit nu in de pan aan de kant en giet aan de andere kant de eieren in de pan. Blijf hierin roeren, zodat je kleine stukjes ei krijgt.

Als je dit lastig vindt, kun je ook de eieren in een aparte koekenpan bakken. Maar ik dacht, het scheelt weer wat afwaswerk.

Doe nu de gekookte rijst erbij en hier overheen de preiringen. Nu mag ook de sesamolie en gemberpoeder erbij. Schep alles goed door elkaar. En breng verder op smaak met zout en peper.

Ik had wat extra kip erbij gebakken en dit erbij geserveerd.

11 gedachten over “Gebakken rijst met kip, ei en prei (snelle chinese nasi)

  1. Eddy S schreef:

    Ja. Goed gedaan. Sesamolie moet zijn van geroosterde sesamzaadjes. Bij het bakken van knoflook ui en ei iets meer olie gebruiken dan gewoonlijk en bij het toevoegen van de rijst behoeft er geen olie erbij. Pas op met olie. Deze nasi word al gauw vettig.
    Het moeilijkste van dit gerecht is de rijst goed losjes te koken. Beslist koude rijst gebruiken en goed losmaken. Aan het eind rondom de rand een weinig heetwater erbij doen. De stoom geeft die gebakken rijst een smeuïge look

  2. Kim schreef:

    Vandaag gemaakt, ik heb er wat meer ei en ham plakjes door heen gedaan net zoals bij de Chinees. Wij vonden het niet echt op smaak wat kan ik er extra aan toevoegen om het op smaak te brengen maar wel de smaak van de Chinees te behouden?

    • Mooie recepten schreef:

      Hi Kim, dat is jammer te horen. Wat meer gemberpoeder en misschien een bouillonblokje verkruimelen en er doorheen doen? Ik doe er genoeg peper en zout doorheen om het op smaak te brengen. X

  3. sanneke schreef:

    Dit recept wou ik graag uit proberen dus ik ga het zaterdag voor het eerst maken 🙂
    Ik vroeg me af hoe lang duurt het voordat de rijst goed genoeg is afgekoeld voor dit recept?
    Ik dacht anders kook ik de rijst in de ochtend al,dan kan het nog een paar uurtjes goed afkoelen voordat ik het recept ga maken.

    • Mooie Recepten schreef:

      Hi, sochtends maken is prima hoor. Nog beter een dag ervoor 😉 dan heb je een mooie stevige korrel voor je rijst en plakt het niet zo aan elkaar.

    • Felicia Culbard schreef:

      Dat is een goede oplossing zo doe ik het ook altijd.
      Ik voeg bij het koken van de rijst wat sesamolie en een geplette teentje knoflook toe.
      Dan zijn de smaken er goed ingetrokken.

  4. Thea schreef:

    Mijn man is gek op de nasi v d Chinees Dit recept uitgeprobeerd. Was echt n succes. Hij heeft er van gesmuld. Heb er n plakje ham opgedaan. Zoals bij de Chinees. Dankjewel hiervoor. Graag nog zulke lekkere recepten.

    Groetjes thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *