Gebakken rijst met van alles en nog wat!

Herkennen jullie dit ook? Dat je aan het eind van de week nog allerlei restjes groenten, vlees of rijst over hebt. Bij mij dus ook. Ik maakte dit heerlijke recept met alles wat ik nog in de koelkast had liggen en lekker dat het geworden is!

img_2412

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram gekookte en afgekoelde basmatirijst ( dit mag dus ook rijst van de vorige dag zijn, beter zelfs)
  • 125 gram spekreepjes of gerookte kipreepjes
  • 30 gram geraspte wortelen
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 4 geklutste eieren, hier bak je een omelet van en vervolgens snij je deze in stukjes
  • zout en peper naar smaak

Doe in een pan een scheut olie en fruit hierin het uitje en de knoflook aan. Doe hier vervolgens de spekreepje of kipreepjes bij en bak dit goed door. Nu mag de rijst erbij en schep dit goed om in de pan. Vervolgens mogen nu de doperwten en geraspte wortelen erbij, blijf goed omscheppen. Strooi nu de gemberpoeder over het geheel en breng op smaak met zout en peper. Als laatste doe je stukjes ei met de rijst, even omscheppen en klaar is je heerlijke “nasi”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *