Gehaktpannetje met aardappelen, kipgehakt en groenten

Onze oudste zoon eet het liefst iedere dag wel aardappelen. Dus voor hem probeer ik iedere week wel iets met aardappelen klaar te maken. En dan zeg ik erbij dat ik dit speciaal voor hem bedacht heb, zodat hij dit later ook zelf kan maken als hij op zich zelf woont. Ook ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Dit gerecht was weer goed gekeurd…

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 3/4 personen:

  • 500 gram krieltjes (voorgekookt)
  • 400 gram (kip) gehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 kleine prei in ringetjes gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • zout naar smaak

Doe in een grote pan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Nu mag het gehakt erbij en bak dit half gaar, voordat je de blokjes paprika erbij doet. Schep dit goed om. Doe hier de kerriepoeder, paprikapoeder en zwarte peper bij en vervolgens de krieltjes.

Blijf circa 5 minuten omscheppen, totdat je merkt dat de krieltjes wat zachter zijn. De laatste 2 minuten bak je de prei mee. Voeg zout naar smaak toe. Doe het vuur uit en als laatst voeg je nog 2 eetlepels creme fraiche toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *