Gestoofde Surinaamse kip

Om je vingers bij op te eten. Zo lekker vinden wij dit recept. Deze kip staat bij ons regelmatig op tafel. Heerlijk bij je nasi, bami of witte rijst.

IMG_2307

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kippenbouten in stukjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 200 ml water
  • 5 eetlepels zoute ketjap
  • een stukje laos van 5 cm, in tweeën gesneden
  • een stukje verse kentjoer van 3 cm
  • 1 theelepel kentjoerpoeder
  • half theelepeltje zwarte peper
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 salaamblaadjes
  • 1 eetlepel suiker
  • paar takjes fijngesneden selderij
  • 3 eetlepels zonnebloem olie

Fruit de ui en knoflook samen met de verse laos, verse kentjoer en salaamblaadjes glazig in 2 eetlepels zonnebloemolie. Nu mag de kip erbij. Bak de kip goed aan totdat de roze kleur verdwijnt. Ik vind het zelf lekker als de kip een korstje krijgt. Nu doe je de ketjap, de kippenbouillonblokjes, suiker en kentjoerpoeder erbij. Schep ook dit goed om, in circa 5 minuten. Nu mag het water erbij. Doe nu het vuur op zacht en laat het vlees in circa 40 minuten gaar stoven. Na 20 minuten, het vlees even omscheppen. Als laatste doe je de fijngesneden selderij over de kip.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *