Gevulde kip met een knapperig velletje!

Het perfecte gerecht om op te dienen tijdens de kerst! Wat hebben we hiervan gesmuld met z’n allen..een echte aanrader dus. Heerlijk gevuld met kipgehakt en kruidenkaas. Een echte eye catcher tijdens het kerstdiner. Het mooie van dit gerecht is dat je het van te voren kunt klaar maken, een half uur voor het diner op 160 graden in de oven en de kip is net zo smakelijk.

img_3370

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • Een biologische kip van circa 1,5 kilo
  • 1 kilo kriel aardappelen met schil ( even 5 minuten voor koken)
  • 300 gram (kip) gehakt
  • 90 gram kruidenkaas
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 takjes peterselie
  • 500 gram schoongemaakte wortelen in stukken
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 uien in 4 stukken gesneden
  • 4 knoflook tenen (in tweeën gesneden)
  • 50 gram gesmolten boter
  • olijfolie
  • zout en peper

Meng het gehakt met de kruidenkaas, knoflook uit de pers, ei, paprikapoeder en 2 fijngesneden takjes peterselie. Dit wordt de vulling van de kip.

Wrijf de kip goed in met peper en zout en vul de kip met het gehaktmengsel. Met wat sateprikkers of cocktailprikkers probeer je de kip dicht te maken, zodat de vulling er niet uitloopt.

Bak nu een grote ovenschaal en doe hier de aardappelen, wortelen, uien en knoflook in. Strooi hier wat olijfolie overheen en kruid met de tijm, zout en peper. Hussel dit goed door elkaar. Nu leg je de kip in het midden van de schaal. Smeer de kip vervolgens in met gesmolten boter. En doe de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden. Iedere 15 minuten smeer je de kip opnieuw in met de gesmolten boter voor een heerlijke, knapperige korst.

Na circa 1,5 uur is de kip gaar. Let op, iedere oven is anders.

4 gedachten over “Gevulde kip met een knapperig velletje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *