Gevulde paprika’s met pittig gehakt

Heerlijke gevulde paprika’s met kipgehakt. Ik maakte deze paprika’s toen ik een dagje geen koolhydraten (rijst, pasta of brood) wilde eten. Een heerlijke maaltijd!

IMG_2240

Ingrediƫnten:

  • 2 rode paprika’s door de helft gesneden, verwijderd van zaadlijsten
  • 300 gram (kip) gehakt
  • 1 gesnipperd rood uitje
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • half theelepeltje gemberpoeder
  • half theelepeltje uienpoeder
  • half theelepeltje paprikapoeder
  • half theelepeltje cayennepeper
  • handje peterselie, fijn gesneden
  • zout en peper

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin het uitje glazig. Doe nu de knoflook en het gehakt erbij en bak dit goed door (ik hou er zelf van als het gehakt nog wat grof is ) Doe nu alle kruiden erbij en roerbak het gehakt met de kruiden. Vul nu de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie. Bak de paprika’s in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar. De laatste 10 minuten in de oven, kun je de folie openvouwen. Garneer eventueel met wat fijngesneden lenteui.

Heerlijk met een groene salade!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *