Gevulde punt paprika met kipgehakt en groenten

Regelmatig eet ik een lekker koolhydraatarm gerecht. Gewoon omdat ik me er lekker bij voel. Pasta en rijst geven me vaak zo een vol gevoel. Ik voel me echt fitter als ik dit niet eet. Dus bedenk ik steeds vaker lekkere koolhydraatarme gerechten. Je kunt zoveel kanten op en dit hoeft echt niet altijd groente met een stukje vlees of vis te zijn. Zo maak ik ook regelmatig een pizza van bloemkoolbodem of tonijnbodem, super lekker! Deze recepten volgen nog…

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen;

  • 2 puntpaprika’s, gehalveerd en zonder zaadlijsten
  • 200 gram kipgehakt
  • 100 gram courgette in blokjes
  • 2 grote champignons in stukjes
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • half theelepeltje paprikapoeder
  • half theelepeltje chilipoeder
  • zout en peper
  • gerastpte kaas

Doe in een pan wat olijfolie en bak hierin het uitje en de knoflook aan. Vervolgens doe je hier het gehakt bij. Schep goed om. De champignons en courgette bak je nu even mee. Strooi de paprika en chilipoeder erover heen en breng verder op smaak met zout en peper.

Vul de halve paprika’s met het gehaktmengsel en strooi hier wat geraspte kaas overheen.

Leg de paprika’s op een bakplaat, bekleed met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden in circa 20 min gaar.

Serveer de puntpaprika’s met een lekkere groene salade of met gebakken rijst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *