Heerlijke Chinese kip

Wist je dat het ontzettend makkelijk is om Chinese kip zelf te maken? Iedereen gebruikt natuurlijk zijn of haar eigen recept. En ook met dit recept heb ik lang moeten experimenten om tot dit heerlijke recept te komen. Een echte aanrader, aangezien iedereen dit wel lekker vindt.

IMG_2343

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 4 kippenbouten met vel, schoongemaakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 6 volle eetlepels hoisinsaus
  • 2 volle eetlepels honing
  • half dopje Chinese rijstwijn
  • 3/4 theelepel zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 3/4 theelepel five spice kruiden
  • halve theelepel adjie-no-moto
  • 400 ml water

Doe de kippenbouten in een kom en doe hier alle kruiden bij (behalve het water). Meng dit goed met je handen. Ik doe dit meestal een avond van te voren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een bakplaat in de oven en giet daar het water in. Daarboven plaats je het ovenrooster en hierop leg je de kippenbouten.

De kruiden druppelen zo uit de kip op de bakplaat, welke dus gevuld is met water waardoor je een heerlijk jus krijgt, voor over je kip.

Na ongeveer een half uur, keer je de kippenbouten om en laat je ze nog circa 45 minuten in de oven bakken.

Laat de kippenbouten goed afkoelen voordat je ze in stukken snijdt, anders krijg je ze niet mooi in stukjes gesneden.

IMG_2327

7 gedachten over “Heerlijke Chinese kip

  1. Mayke schreef:

    Lijkt me een heerlijk recept! Alleen…..ik ben zelf kok, maar is het heel raar als ik zeg dat ik nog van z’n never-nooit-nie van adjie-no-moto heb gehoord?

    • mooie recepten schreef:

      Nee hoor, helemaal niet raar. Ik gebruik het in mijn gerechten zo min mogelijk, want het is een smaakversterker. Ik weet niet of je wel eens van Vet-sin hebt gehoord (ook een smaakversterker dat veel in de Chinese keuken wordt gebruikt)

  2. Chalinie schreef:

    Hi Aruna!

    De kip was echt super lekker!
    Dankjewel voor je recept!?

    Het lijkt echt alsof het van de Chinees komt!?

    Veel liefs,

    Chalinie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *