Heerlijke chocoladecake

Deze cake ziet er niet alleen lekker uit, maar smaakt ook heerlijk. Een lekkere kleffe, chocoladecake die echt naar chocolade smaakt. En wist je dat je voor deze cake geen mixer nodig hebt? Dus ik zou zeggen, aan de slag! Oh ja, er zit karnemelk in de cake, maar dit proef je echt niet terug in de cake. Karnemelk gebruik je om de cake zacht en smeuïg te krijgen.

Ingrediënten voor een cakevorm van :

  • 175 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 1 eetlepel koffie opgelost in 4 eetlepels heet water
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 100 gram bruine suiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 115 gram gesmolten, ongezouten roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 180 ml karnemelk
  • 100 gram chocolate chips of een reep fijn gehakt. 

Verwarm je oven voor op 180 graden.

In een grote kom, zeef je de bloem, cacao, baking soda en bakpoeder samen. Voeg hier de suiker aan toe en roer dit door elkaar. 

In een andere kom doe je de gesmolten boter, vanille extract, koffie en eieren en roer dit met een garde door elkaar totdat dit gemengd is. 

Maak in het midden van de droge ingrediënten een kuiltje en giet hier de natte ingrediënten samen met de karnemelk in. Mix dit heel voorzichtig door elkaar en stop zodra alles goed gemengd is. Zorg dat je niet langer mixt als nodig is, anders kan het zijn dat je cake wat stugger wordt. 

Voeg nu 75 gram van de chocolade toe en spatel dit door het beslag. 

Giet het beslag in een ingevette bakvorm en strooi de rest van de chocolade hier over heen. 

Bak de cake in circa 45 minuten gaar. Controleer na 40 minuten of de cake gaar is, door een cocktailprikker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Als je de cake te lang doorbakt dan kun je een droge cake krijgen. 

Laat de cake afkoelen of een rek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *