Heerlijke clubsandwich met gegrilde kip en een home made sausje

Als we buiten de deur gaan lunchen, neemt onze oudste zoon standaard een clubsandwich. Op 2e Pinksterdag besloot ik hem te verrassen met een home made versie. “Nu hoeven we nooit meer buiten de deur te lunchen, mam”. Geslaagde missie dus!

IMG_1904

Ingredienten voor 2 personen:

  • 6 geroosterde witte boterhammen
  • 300 gram kipfilet in dunne plakken gesneden
  • 1 tomaat
  • halve komkommer
  • 2 eieren
  • veldsla
  • zout en peper

Voor de saus:

  • 50 gram mayonaise
  • half theelepeltje mosterd
  • 3 strengetjes bieslook fijn gehakt

Strooi wat zout en peper over de kip en grill de kipfilet in een grillpan/koekenpan met een beetje olijfolie bruin en gaar aan beide kanten.

Besmeer een boterham met een beetje van de saus en leg hierop de blaadjes veldsla. Op de sla leg je vervolgens de stukjes kip en wat plakjes komkommer en tomaat. Besmeer de tweede boterham ook met de saus en deze bouw je op de zelfde manier op. Maak met een ronde uitsteker/mesje een ronde vorm uit de derde boterham. Bak een eitje, zoals jij deze lekker vindt. Ik vind een spiegelei er heerlijk bij, maar mijn zoon eet zijn eitje liever doorgebakken. Het eitje leg je vervolgens op de tweede opgebouwde boterham en daarboven komt de boterham met het rondje. Het mooiste is als het rondje precies uitkomt boven het eigeel. Steek er een prikker in en klaar is je clubsandwich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *