Heerlijke eireepjes

Deze heerlijke eireepjes mogen niet ontbreken bij een Surinaamse rijsttafel. Wij eten de reepjes ei ook gewoon met witte rijst of met bami, een heerlijk bijgerecht en heel snel klaar.

IMG_2314

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediƫnten voor 6 personen:

  • 5 eieren
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels water
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Doe allereerst het water bij de maizena en roer even door totdat maizena is opgelost. Doe nu dit mengsel bij de eieren en klop dit los met een vork of garde. Doe hier de olijfolie, zout en peper bij.

Verhit een pan met anti aanbaklaag en schenk een beetje van het mengsel in de pan. Zet nu het vuur zacht . Zorg ervoor dat het eimengsel overal even dik is. Na 1 minuut keer je het ei om. Ook deze kant laat je circa 20 seconden bakken. Haal daarna de “omelet” uit de pan. Herhaal de vorige stappen totdat alles op is.

IMG_2312

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *