Hoe maak je heel gemakkelijk je eigen nougatine?

Ook zo dol op noten? Ik wel! Ik zorg er daarom voor dat ik altijd wel een busje home made nougatine in huis heb. Lekker op ijs, op een pannenkoek, op je gebakje of om zo van te snoepen.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 50 gram suiker
  • 100 gram hazelnoten

Rooster de hazelnoten in ongeveer 10 minuten op 170 graden mooie bruin.

Verwarm de boter in de pan en doe hier de suiker bij. Zet het gas niet te hoog en laat de suiker langzaam karameliseren. Laat het rustig wat donkerder van kleur worden (niet op hoog vuur dan gaat het te snel en brandt de suiker aan.

Doe nu de hazelnoten (ik heb ze in een vijzel, in iets kleinere stukjes gestampt) bij de karamel. Let op! De suiker is erg heet. Roer dit even goed door en laat dit op een bakpapier afkoelen. Als het is afgekoeld, doe je dit in een keukenmachine en maal je de noten tot nougatine. Je kunt hier ook een vijzel voor gebruiken. Klaar is je nougatine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *