Hoe maak je zelf een heerlijke barbecuesaus?

Zelf je barbecuesaus maken is natuurlijk veel lekkerder. Je kunt hiermee je vlees marineren (mix de saus dan met wat zonnebloemolie), of gewoon als sausje bij je vlees eten of over je vlees. En natuurlijk als saus over je pizza, welke je vervolgens belegd met stukjes kip en groenten.

In de koelkast is dit ook nog eens een paar weken houdbaar als je het afgesloten bewaard. Probeer het eens uit zou ik zeggen, je zal zien dat je nooit meer barbecuesaus uit een flesje koopt.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 400 ml ketchup
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • halve theelepel zwarte peper
  • paar druppels Tabasco
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teen fijn gesneden knoflook
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Doe in een pan de zonnebloemolie en knoflook en bak deze op een zacht vuurtje totdat ze iets verkleuren. Laat dit niet verbranden anders krijgt je saus een bittere smaak.

Begin allereerst met de ketchup toe te voegen en vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe. Jij bepaalt uiteindelijk zelf de smaak, dus blijf regelmatig proeven. Wil je de saus zoeter dan voeg je wat meer stroop toe, of als je de saus wat zuurder wilt, dan kun je wat appelazijn toevoegen, totdat je de perfecte smaak hebt.

Laat de saus op een zacht vuurtje circa 10 minuten doorkoken. Laat het afkoelen en je kunt de saus erg lang in de koelkast bewaren.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *