Homemade koolhydraatarme granola

Voor het eerst maakte ik zelf granola en wat is dit een succes zeg! Ik probeer wat bewuster en gezonder te leven en probeer dus ook minder suikers binnen te krijgen. Het lukt niet altijd maar met deze homemade granola heb je eigenlijk een verantwoorde snack binnen handbereik.  Ik snoep ook regelmatig uit de pot als ik weer eens zin heb in chocola! Dit is een stuk gezonder. Ook heerlijk door de yoghurt, echt een traktatie vind ik het.

Ingrediënten;

  • 200 gram gemengde noten
  • 90 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 100 gram kokoschips
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram kokosolie
  • snufje zoetstof (naar smaak en optioneel)

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de ingrediënten door elkaar en zorg ervoor dat de kokosolie goed verdeeld is over de zaden en noten.

Spreid de massa uit over het bakblik en bak het 2 x 7 minuten of tot het goudbruin en lekker knapperig geroosterd is. Schep iedere 4 minuten alles even om, zodat het het niet verbrand. Dit kan namelijk erg snel gaan.

Laat de granola goed afkoelen en bewaar deze dan in een afgesloten  pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *