Japanse noedelsoep met kip en groenten(noodlesoep)

Noedelsoep of noodlesoup, je kunt het zo gek niet bedenken maar je kunt hier vrijwel van alles in stoppen! Ik ben er gek op! Samen met Damian proberen we in elk land wel een noedelsoepje uit. Het liefst een pittig soepje, dat is ons favoriet. Deze noedelsoep is van zichzelf niet pittig maar dit kun je veranderen door hier een beetje sambal aan toe te voegen.

Mijn vader en zusjes kwamen proeven en ze vonden het heerlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 1 liter kippenboullion ( zelf maken of met bouillonblokjes)
  • 200 gram (udon) noodels (Ramen) (gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking)
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 cm gember fijn geraspt
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 250 gram kastanje champignons of Shitakes
  • 2 kipfilets (ca 300 gram)
  • beetje boter
  • zout en peper
  • 3 stronkjes mini paksoi
  • lenteui in ringetjes

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze rondom bruin in een beetje boter. Daarna leg je ze in een ovenschaal en stop je ze nog circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden zodat ze ook van binnen mooi gaar zijn. Laat de kip afkoelen en snij ze voor het opdienen in plakjes of in blokjes.

In een grote (soep) pan bak je in een beetje olie, de knoflook, gember en champignons aan totdat de knoflook lichtbruin van kleur is. Giet hier de bouillon bij.

Breng dit aan de kook, daarna voeg je de vissaus, sojasaus en sesamolie toe. Laat dit op een zacht vuurtje nog even 10 minuten doorkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Haal de mini paksoi uit elkaar en spoel ze af. leg ze 20 seconden in de bouillon en schep ze daarna meteen eruit. Zo hou je nog een beetje een bite, deze stap kun je eventueel overslaan.

Leg 4 kommen klaar en verdeel hier de noedels over. Doe wat plakjes kipfilet erbij en enkele blaadjes paksoi. Giet de bouillon erover heen en zorg dat de champignons ook verdeeld worden. Garneer met fijn gesneden lente ui.

Dien de soep lekker heet op. Voor de pit kun je wat sambal toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *