Kip en aardappelen uit de oven

In de vakantie bleef ons nichtje Dewia logeren. Altijd gezellig als zij bij ons is. Met de jongens speelden ze tot laat in de avond monopoly om vervolgens met z’n drieën op een groot luchtbed in de woonkamer neer te crashen! Dewia mocht uitkiezen wat wij als avondeten zouden gaan eten. Zij koos voor kip en aardappelen uit de oven. Wij aten er een groentemix van doperwten en champignons bij. Een geslaagde maaltijd welke zeker vaker bij ons op tafel komt.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 6 drumsticks
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 75 gram kruidenboter ( ik gebruikte mijn eigen gemaakte kruidenboter, volgens dit recept)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Boen de aardappelen goed schoon en snij ze in vieren (met schil). Kook ze 5 minuten voor in een pan met water. Dep ze daarna goed droog.

Mix de aardappelen met de rozemarijn, olijfolie en wat peper en zout. En leg deze in een met olijfolie ingesmeerde oven schaal.

Wrijf de drumsticks in met peper, zout en de knoflookpoeder en smeer ze vervolgens royaal in met de kruidenboter. Leg de drumsticks op de aardappelen en schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bak de aardappelen en kip in circa 1 uur gaar. In het uurtje heb ik de kip 1 keer omgedraaid en 2 keer ingesmeerd met de gesmolten boter uit de schaal.

En nu lekker smullen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *