Kip Hasselback

De Hasselback aardappelen kennen jullie nu al. Die mooi uitziende, ingesneden aardappelen, die ook nog eens super lekker zijn. Hetzelfde kun je dus ook met kip doen. Je kunt de kip vullen met alles wat je zelf lekker vindt. Perfect voor een chique diner maar het kan ook prima op een doordeweekse dag. Wij hebben hier in huis gesmuld van dit gerecht.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 3/4 personen:

  • 2 dubbele kipfilets
  • 2 tomaten
  • 100 gram mozzarella
  • balsamico azijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zout en peper uit de molen
  • verse peterselie fijn gesneden
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer de kipfilets in met de paprikapoeder

Vervolgens snij je de kipfilets in, let op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Snijd de tomaten in plakken en halveer deze in halve manen.

Snijd de mozzarella in plakken. Leg de kipfilets in een ovenschaal en vul ze om en om met de mozzarella en plakjes tomaat.

Smeer de gevulde kipfilets in met balsamica azijn. En strooi hier wat peper en zout overheen en besprenkel de kipfilets met wat olijfolie.

Bak de kipfilets in circa 25 min gaar. Garneer met de fijn gesneden peterselie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *