Kip in champignon-roomsaus

Dit is zo een recept waar je je vingers bij aflikt! Heerlijk met rijst of pasta, een echte aanrader. Dit komt wel vaker bij ons op tafel! Zeker met dit koude weer, kun je hier extra van genieten.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4/5 personen

  • 750 gram kipdijfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 400 gram champignons, in stukjes gesneden
  • 200 ml creme fraiche
  • 4 takjes peterselie fijn gesneden
  • 400 ml kippenbouillon
  • zout en peper

Kruid de kip met zout en peper en bak de kip in een beetje olijfolie bruin. Haal de kip vervolgens uit de pan. Doe in dezelfde pan de ui, knoflook en champignons en bak dit even goed aan. Voeg nu de bouillon, creme fraiche en de stukken kip toe en laat dit ongeveer 30 minuten stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe en voeg de laatste 5 minuten de stukjes peterselie toe.

 

 

28 gedachten over “Kip in champignon-roomsaus

    • mooie recepten schreef:

      Goedenavond,
      U maakt 400 ml bouillon klaar (water en een kippenbouillonblokje), dit doet u bij de saus. Voor dit recept heb ik de oven niet gebruikt. Je kunt het wel opwarmen in de oven, maar de saus maak ik klaar op het fornuis.

  1. Aruna Ramlal schreef:

    vandaag heb ik deze gemaakt. met spaghetti. was inderdaad heerlijk! bedankt voor het delen van je recept!
    mijn man doet een beetje aan de lijn, maar vandaag heeft hij 2x opgeschept. een groter compliment kon ik niet krijgen. ?

  2. Jolanda schreef:

    Wat een heerlijk gerecht is dit! Ik eet het minstens 1x per 2 weken.
    Voor mensen die denken dat de saus in de schift gaat; voeg een eetlepel maizena( met een beetje water gemengd) toe aan de saus. Hierdoor bindt de saus en gaat het niet schiften!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *