Kip met citroen en rozemarijn uit de oven

Deze kip met citroen en rozemarijn is heerlijk van smaak. Lekker op een zomerse dag met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

 

IMG_2104

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 1 biologische kip ( ca 1,5 kilo)
  • 1 citroen in tweeën gesneden
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de kip schoon en snij al het overtollige vet weg. Dep daarna de kip droog met een stukje keukenpapier. Wrijf de kip in met de helft van de olijfolie en een mengsel van versgemalen peper en zout. Knijp vervolgens de helft van de citroen boven de kip uit en doe beide helften, samen met de plakjes knoflook en rozemarijn in de buikholte van de kip.

Leg de kip op de borstzijde in een braadslee/ovenschaal dat ingevet is met een een beetje olijfolie. Na 30 minuten mag de temperatuur naar 160 graden en draai je de kip om, om ook aan de andere kant een lekker bruin korstje te krijgen. Nu mag de kip nog eens 35 minuten de oven in.  Als de kip bijna klaar is (ongeveer na 35 minuten), dan smeer je deze nog even lekker in met een mengseltje van 2 eetlepels olijfolie, knoflook uit de pers, tijm en rozemarijn. Laat de kip nog eens circa 10 minuten in de oven zodat het mengseltje lekker intrekt in het vlees.

Als de kip uit de oven komt, doe er dan een stuk foliepapier overheen en laat even rusten.  Na 10 minuten kun je de kip aansnijden.

IMG_2086

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *