Kipdijfilet in masala (Hindoestaanse kerrie)

Ook een grote favoriet bij ons thuis. Dit heerlijke kipgerecht. Vaak denken mensen dat je best wat tijd kwijt bent als je Hindoestaans eten klaar maakt, dat is zeker niet waar. Het ligt er natuurlijk aan wat je klaar maakt. Maar dit gerecht is lekker bij je rijst of roti en natuurlijk hoort hier dan een Surinaamse groente bij, denk aan bhata (aubergine) of kohra (pompoen).

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 5-6 personen:

  • 1200 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels masala
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 5 hard gekookte eieren, rondom in een laagje zonnebloemolie gebakken, let op met spetteren!
  • 1 grote tomaat, zonder pit, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels (zoute) ketjap
  • zonnebloemolie

Doe ongeveer 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook lichtbruin. Nu doe je de masala erbij. Bak dit goed aan, zodat alle smaken loskomen. Nu mag het vlees erbij, schep het vlees goed om in circa 5 minuten. Doe nu de stukjes tomaat erbij, blikje tomatenpuree, de komijnpoeder, zwarte peper, kippenbouillonblokje en ketjap. Ook dit alles schep je goed om.

Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven op een zacht vuurtje. De laatste 5 minuten laat je de eieren even mee koken. Voeg als laatste zout naar smaak toe, even omscheppen en klaar is dit heerlijke gerecht.

 

 

 

5 gedachten over “Kipdijfilet in masala (Hindoestaanse kerrie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *