Kipfilet en aardappelen in masala

Kip met aardappelen in masala kennen de meeste Hindoestanen wel. Wij vinden het in ieder geval heerlijk. Mijn man zegt bij dit gerecht altijd, je eet eigenlijk wel dubbel zoveel calorieën, aardappelen en rijst in 1 gerecht. Moet ik altijd wel om lachen en hij heeft ook wel gelijk, maar het is niet zo dat we dit dagelijks eten. Dus als dit op tafel komt, dan genieten we er ook extra van. Oh ja, je kunt hier de rijst natuurlijk bij weg laten en er bijvoorbeeld gebakken spitskool of snijbonen bij eten, ook erg lekker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4/5 personen;

  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 4 middelgrote aardappelen in 4 parten gesneden
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 teentjes fijn gesneden knoflook
  • 1 eetlepel masala (indiase kerriekruiden)
  • 1 theelepel komijnooeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 grote eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml water
  • zout naar smaak

Schenk wat zonnebloem of olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Doe hier de masala bij en bak dit ook goed mee. Hier doe je vervolgens de tomatenpuree bij. Roer dit door elkaar. Nu mogen de blokjes kipfilet erbij, bak dit aan alle kanten in circa 2 minuten aan om daarna de stukjes aardappel erbij te kunnen doen. Strooi hierover de komijnpoeder en zwarte peper. Schep dit allemaal een keer goed om en schenk nu het water erbij en roer dit nogmaals goed door.

Laat dit in circa 20/25 op een zacht vuurtje en een deksel op de pan, gaar stoven. Als laatst doe je hier zout naar smaak bij en klaar is dit lekkere gerecht.

Serveer met rijst en gebakken spitskool of een andere gewokte groente.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *