Kipfilet in ketjap

Dit is een heerlijk recept voor kipfilet in ketjapsaus. Je kunt hier ook borrelboutjes, kipdijfilet, drumsticks of wat anders voor gebruiken. Een lekker en simpel recept. Heerlijk bij je rijst met bruine bonen bijvoorbeeld of bij de nasi, bami of noem maar op. Altijd een groot succes hier in huis.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten;

  • 500 gram kipfilet (ik snij de filets in platte stukjes)
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 5 cm verse laos (in 2 stukken)
  • 2 salaamblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml water
  • 3 takjes verse selderij
  • zout en peper

Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en laos aan. Doe hier de stukjes kipfilet bij en schep dit circa 3 minuten goed om.

Vervolgens doe je hier de salaamblaadjes, ketjap en suiker bij. Ook dit schep je op middel hoog vuurtje om. Daarna schenk je het water erbij. Doe het nu vuur op de laagste stand en stoof het vlees gaar in circa 10 minuten. De laatste 2 minuten doe je de fijn gesneden selderij erbij. Breng op smaak met zout en peper.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *