Kippasteitjes met een pittig sausje

Op zaterdagochtend ben ik vaak juichend langs het voetbalveld te vinden. Ik krijg vooraf van onze jongens dan te horen; “Mam, probeer je je vandaag in te houden?”. Mijn antwoord is dan standaard, dat ik het zal proberen. Maar het lukt mij gewoon niet, ondanks ik echt mijn best doe!
Ook gaan we graag op zaterdag langs bij familie of vrienden. Of wij ontvangen familie of vrienden bij ons thuis. Lekker eten, bijkletsen, vast herkenbaar.

Gisteren heb ik deze heerlijk kippasteitjes klaargemaakt. De snelle variant, zoals ik dit noem. Met bladerdeeg heb je deze pasteitjes in een mum van tijd op tafel. En een heerlijke, snelle pittige saus voor erbij. Een echte aanrader!

IMG_8636

Ingrediënten voor de pasteitjes:

  • 1 pakje bladerdeeg (10 vellen, door de helft gesneden)
  • 350 gram kipgehakt
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • 1 knoflookteentje uit de knoflookpers
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 3 takjes fijngesneden selderij
  • 1 theelepel zoute ketjapsaus
  • kwart theelepel zout
  • 1 ei (de helft voor in het gehakt, de andere helft om de pasteitjes mee in te smeren, voordat ze in de oven gaan

Ingrediënten voor de saus:

  • 75 gram ketchup
  • 75 gram curry
  • 1 knoflookteentje uit de pers
  • stukje peper van 1 cm fijn gesneden (ik gebruikte een madam Jeannetpepertje, maar een ander pepertje kan ook

Laat het bladerdeeg ontdooien tot kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder warmte). Doe daarna alle ingrediënten in een kom en roer dit goed door tot een mooi mengsel. Het bladerdeeg snij je in tweeën, vervolgens neem je een eetlepel van het gehaktmengsel en leg je dit op een het bladerdeeg. Je vouwt het pakketje dicht en met een vorkje druk je de randen goed dicht. Met een mesje, maak je drie sneden aan de bovenkant, wat een mooi effect geeft. Hierdoor kan ook het vocht wat verdampen.
Voordat ze de oven in gaan bestrijk je de pasteitjes met wat geklutst ei. Bak de pasteitjes of in 22 minuten op 220 graden totdat ze mooi bruin zijn.

Doe de ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer goed door, in een handomdraai heb je een heerlijke saus.

 

 

19 gedachten over “Kippasteitjes met een pittig sausje

  1. Sharmila schreef:

    Hi Reshma,

    heb deze vandaag gemaakt om op verjaardag visite mee te nemen.
    Ben benieuwd wat ze er van vinden.
    Zelf niet geproefd.

    Groetjes,
    Sharmila

  2. Toni Tanke schreef:

    ik heb ze al een paar maal gemaakt en ze zijn erg lekker. Wel heb ik extra kruiden toegevoegd (sambal, paprika, gedr0ogde peterselie ipv selderie} en op het bladerdeeg een dot ketchup met daarop curryketchup. We hebben ze nl meegenomen op vakantie en dan is een sausje een beetje lastig. Ze waren zowel warm als koud erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *