Kiprollade met uienjus

Je likt je vingers af bij deze heerlijke malse rollade met uienjus of uiensaus. Deze rollade valt zeker in de smaak. Het ziet er echt uit als een culinair hoogstandje maar het is zo makkelijk om te maken en daar houden we van toch?

Ingrediënten voor 3/4 personen:

  • rollade van circa 700 gram (gekruid of ongekruid)
  • 50 gram boter
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 0,5 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder (indien je een gekruide rollade koopt, kun je de paprikapoeder weg laten)
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 eetlepel maizena aangelengd met 2 eetlepels water
  • 4/5 witte uien, in grove ringen gesneden

Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Bestrooi de rollade met zwarte peper en de paprikapoeder, smeer de rollade goed in.

Verhit de boter in een (braad) pan en doe de rollade in de pan. Braad het vlees aan alle kanten mooi bruin en haal deze dan uit de pan. Dek af met een stuk aluminiumfolie.

Voeg nu de bouillon toe bij de boter en laat dit even doorkoken. Doe nu de rollade weer terug in de pan. Voeg hier de uien, kruidnagels, laurierblaadjes en de tijm aan toe.

Laat de rollade op een zacht vuur, met het deksel op de pan, in 50 minuten gaar stoven. Zorg ervoor dat je de rollade om de 15 minuten even om keert.

Haal de rollade na 50 minuten uit de pan. Verwijder de kruidennagels en laurierblaadjes. Voeg het maizenapapje nu toe aan de saus en roer dit goed door. Laat dit op een zacht vuurtje 30 seconden door koken en maak daarna het vuur uit.

Snij de rollade in stukken en giet hier de saus overheen. Lekker met aardappel puree en broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *