Klepon

Klepon is een zoet, Indisch hapje, gemaakt van onder andere kokos en bruine palmsuiker (gulah djawah). Heerlijk bij de thee of als nagerecht na een Indische rijsttafel. Bovendien ziet het er ook nog ´s erg feestelijk uit!

IMG_2243

 

 

Ingrediënten voor 30 balletjes:

  • 250 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 2 eetlepels hoeng kwee meel
  • snufje zout
  • 250 ml kokosmelk
  • theelepel pandanextract
  • evt. groene kleurstof voor de fellere groene kleur
  • 1 ronde schijf gulah djawah (bruine palmsuiker)
  • geraspte kokos

Meng de ketanmeel, hoeng kwee meel en zout door elkaar. Voeg hierna in beetjes de kokosmelk, pandan extract en kleurstof toe. Meng alles goed door elkaar en kneed het tot een deegbal. Verdeel het deeg in ongeveer 30 stukjes. Snij de gulah djawah in kleine stukjes. Pak een deegballetje en maak dit plat. Leg hier een stukje gulah djawah in maak dit goed dicht. Rol hier weer een balletje van. Zorg ervoor dat de gulah djawah er niet uit kan komen.

Zet een pan met water op vuur en laat dit koken. Doe hier voorzichtig 7 a 8 balletjes in wacht tot ze naar boven komen drijven, dan zijn ze gaar. Met een spaan haal je de balletjes uit het water en de uitgelekte klepon leg je in een schaal met de geraspte kokos. Wentel de balletjes door de geraspte kokos.

Warm zijn ze het lekkerst. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze even opwarmen in de magnetron.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *