Knoflook aardappelen

Deze knoflook aardappelen zien er niet alleen heerlijk uit, maar smaken ook fantastisch door de geroosterde knoflook. Echt de moeite waard om dit uit te proberen.

Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen, geschild en in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 bol knoflook
  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 takjes verse peterselie, fijn gesneden.

Bestrooi de partjes aardappelen met peper en zout. En schenk hier de olijfolie overheen, hussel dit goed door elkaar.

Snij de top van de bol knoflook af, zodat je de knoflook ziet. Doe dit in een stukje folie met wat olijfolie erover heen. Maak de folie dicht.

Schenk de aardappelen op een licht ingevette bakplaat. Leg hier de folie met knoflook bij.

Bak de aardappelen in 45 minuten gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.  Halverwege keer je ze om.

Pers de teentjes knoflook uit de bol en stamp dit fijn met een vork. Doe de boter in een pannetje en bak hier de fijn gestampte, geroosterde knoflook bij. Bak dit even mee. Doe hier nu de fijn gesneden peterselie bij. Maak het vuur het en schenk dit vervolgens over de aardappelen.

Schep goed om. Serveer de aardappelen bijvoorbeeld bij een lekker stuk geroosterde kip en een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *