Koolhydraatarme chocolade vla dessert (toetje)

Verantwoord snacken als je een koolhydraatarm dieet volgt. Met dit toetje kan dit en zo lekker!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 grote porties of 4 kleine porties:

  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eidooiers
  • 1 theelepel vanille essence
  • halve theelepel vloeibare zoetstof (of naar smaak)
  • 1 afgestreken eetlepel cacao
  • 125 gram mascarpone
  • 8 hazelnoten grof gestampt

 

Klop de eigelen los met het zoetstof en vanille essence.

Warm de kokosmelk met cacao op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan.

Giet een beetje warme kokosmelk mengsel  bij het eigeel. Klop samen goed los met een garde en giet het dan terug in het pannetje bij het overige kokosmelk mengsel.

Roer met een houten lepel goed over de bodem en de zijkanten. Je merkt dat het mengsel dikker begint te worden. Dit duurt in totaal 10 minuten. Laat het mengsel niet koken anders kan het gaan schiften.

Schenk de vla in 4 bakjes en dek af met huishoudfolie en leg dit in de koelkast om op te stijven.

Voor het opdienen, klop je de mascarpone los met wat zoetstof. Doe dit in een spuitzak en spuit een mooie toef op de vla, garneer met stukjes hazelnoot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *