Krieltjes, wortelen en worst uit de oven

Soms moet je het leven niet ingewikkelder maken, dan het is 😉 En dat kan met deze makkelijke en lekkere ovenschotel. Je stopt alles in een grote ovenschaal en husselen en het kan de oven in. Na 45 minuten kunnen jullie aan tafel. Onze jongens hebben hier twee dagen van gesmuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 1 kg krieltjes
  • 1 kg bospeen
  • 6 braadworsten
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • olijfolie
  • zout en peper

Verwarm je oven voor op 200 graden. Ik gebruikte een grote ovenschaal, maar je kunt hiervoor ook je bakplaat gebruiken.

Maak de bospeen schoon en snij  in gelijke stukken, doe dit ook met de braadworsten. Strooi de tijm en rozemarijn samen met de knoflook over de aardappelen en wortelen en hussel dit met een flinke scheut olijfolie door elkaar. Doe dit nu in een ovenschaal en leg hierop de stukjes braadworst. Je kunt dit nu samen nog een keer door elkaar scheppen met wat peper en zout.

Voordat de schaal de oven in gaat, leg je de braadworsten bovenop de aardappelen en wortelen.

Bak dit vervolgens in circa 45 minuten gaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *