Lemon cheesecake dessertglaasjes

Een makkelijk en heerlijk dessert, deze heerlijke citroen cheesecake dessert glaasjes.   Ideaal vooraf klaar te maken voor een verjaardag of een diner. Gegarandeerd succes.

Ik maakte de cheesecake op basis van yoghurt, een heerlijke combinatie met de homemade lemoncurd!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor ca 6/8 glaasjes;

  • 500 gram Griekse Yoghurt
  • 200 gram MonChou roomkaas
  • 175 gram bastognekoeken
  • 80 gram roomboter
  • 175 gram fijne suiker
  • sap van een halve citroen
  • 2 theelepels vanille extract

Ingrediënten lemoncurd:

  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 65 gram roomboter
  • 1 ei ( geklutst)

Doe de bastognekoeken in een boterhamzakje en sla deze fijn met een deegroller. Doe de kruimels in een kom.

Smelt de boter en schep deze door de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit  over de glaasjes.

Vervolgens doe je de Griekse yoghurt, MonChou, citroensap, vanille extract en de fijne suiker in kom en mix dit goed door elkaar met een garde of handmixer totdat je een glad geheel hebt.  Verdeel dit ook over de glaasjes. Laat de glaasjes minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.

Lemoncurd;

Doe de citroenrasp, roomboter en suiker in een hitte bestendige kom en laat de ingrediënten au bain marie smelten. Dit doe je door de kom op een pannetje met een laagje water te zetten, op een middelmatig vuurtje. Roer dit rustig door.

Doe nu de citroensap erbij en roer dit ook rustig door. Vervolgens mag het geklutst eitje erbij. Roer dit alles weer door elkaar,  totdat je voelt dat de curd wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Laat de lemoncurd vervolgens volledig afkoelen in een schaal voordat je dit in de koelkast bewaard. Je kunt de lemoncurd ongeveer 2 weken bewaren.

Doe de lemoncurd in een spuitzak en spuit mooie rondjes over de glaasjes cheesecake.

Eet smakelijk!

 

2 gedachten over “Lemon cheesecake dessertglaasjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *