Makkelijke mini appel kruimel taartjes

Mijn favoriete taartjes van dit moment zijn wel deze appel kruimel taartjes. Zeker als ze nog warm zijn. Je maakt ze helemaal af met een bolletje ijs of een toefje slagroom. Een ware traktatie kan ik je vertellen. Hoe leuk is het om deze schattige taartjes te serveren als dessert tijdens een (kerst) diner.

Je maakt ze van te voren klaar, zodat je ze alleen even hoeft op te warmen in de oven. Het lijkt een hele klus maar dit valt echt mee. Zowel de bodem als de kruimels maak je namelijk van hetzelfde deeg, easy dus! Bolletje ijs en/of slagroom erbij en je hebt een geweldig dessert!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 12/14 taartjes (afhankelijk van de grootte van je vormpjes)

  •  300 gram bloem
  • 120 gram amandelmeel
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram koude ongezouten roomboter
  • snufje zout

Voor de vulling;

  • 2 grote Elstar appels geschild en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel custard
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen (optioneel)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de vormpjes goed in met boter.

Doe alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en meng dit met je vingers tot kruimels.

Verdeel ongeveer de helft van het deeg over de vormpjes. Druk het zachtjes tegen de bodem aan en  tegen de zijkanten, zodat het hele vormpje is bedekt.

Meng nu de appelblokjes met de suiker, kaneel en het custardpoeder en verdeel dit over de vormpjes. Bestrooi dit met de rest van het kruimeldeeg. Bak de appeltaartjes in 35 minuten goudbruin en gaar.

Laat ze afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt en bestuif ze daarna nog met wat poedersuiker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *