Dit super lekkere, zachte mozzarella knoflook brood maak je zonder te kneden. Geen ingewikkelde technieken. Je doet alles in een kom en roert hier met een lepel doorheen. Echt, je zou het niet geloven maar makkelijker wordt het niet! Als je eenmaal door hebt, hoe makkelijk je dit brood maakt en hoe lekker het smaakt dan zal dit brood zeker vaker op tafel staan.
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 5 gram droge gist
- 20 gram suiker
- 0,5 theelepel zout
- 40 gram gesmolten roomboter
- 125 ml warme melk
- 1 ei
- 125 gram mozzarella in plakjes gesneden
- verse zwarte peper
Voor de knoflookboter;
- 2 eetlepels roomboter
- 2 knoflookteentjes uit de per
- 1 stengel lenteui, fijn gesneden
- 0,5 theelepel zout
Meng alle ingrediënten voor het brood in een grote kom en roer dit (ca 1 minuut) met een houten lepel door elkaar. Als het deeg bij elkaar komt (hoeft zeker geen glad deeg te zijn), schenk je dit op een bebloemd aanrechtblad.
Je gaat nu niet kneden maar vouwen. Vouw de randjes van het deeg naar het midden, blijf dit doen totdat je een mooie ronde bal hebt dat niet plakt. Bol dit op en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier, met de naad naar beneden. Dek dit af met een theedoek, totdat het deeg is verdubbeld, dit duurt ongeveer 45 minuten.
Druk het deeg nu voorzichtig plat met je vingers. Vorm een platte cirkel. Snij nu met een scherp mes lijntjes in het deeg. Van boven naar beneden en van links naar rechts, zodat je vierkantjes krijgt in het het deeg.
Mix de ingrediënten voor de knoflookboter met elkaar en smeer hiermee het brood goed in.
Verdeel de mozzarella stukjes in de lijntjes/sneetjes van het brood. Strooi hier nu wat verse zwarte peper overheen.
Bak het brood in circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar en goudbruin.
Goedemiddag,
Waar is dit mozzarella brood lekker bij.
Overigens heb ik nog niets gemaakt maar ik vind je site geweldig en ga zeker je recepten gebruiken.
Bedankt voor je reactie
Grr
Hi, dank je wel! Lekker bij de bbq of bij de borrel. Of gewoon uit het vuistje 😉
Goedemiddag
Vandaag voor de tweede keer gemaakt.
Super lekker, nu gemaakt bij verse tomatensoep.
Bedankt voor je recept
Wat leuk om te horen zeg! X
Klinkt goed. Maar welke mozzarella bedoel je? Die in het water verpakt is?
Klopt helemaal.
Ik denk dit zondag te maken om te serveren bij de soep.
Kan je het deeg ook de dag ervoor maken en in de koelkast bewaren voor de tweede rijs ?
Hi, ik denk dat het wel kan, alleen heb ik het nog niet zelf uitgeprobeerd.
hoeveel koolhydraten bevat 1 portie?
Hi, zou je zelf even moeten uitrekenen met de producten/merken die je gebruikt. Dat kan dus verschillen. X
Hoi,
Vandaag heb ik dit superlekkere gerecht voor de tweede keer gemaakt. Wat is het zalig!
Wat kan ik eraan doen om het minder snel uit te laten drogen? Als ik het maak, is het de volgende dag flink droger.
Maar nogmaals: het is echt een topper!
Hoi Hans, wat goed om te horen. Ik verpak het brood luchtdicht in huishoudfolie dan is het de volgende dag, net zo vers. Even in de oven opwarmen en weer genieten.
Op wat voor temperatuur warm je het op in de oven?
Hi, het staat in het recept 😊, 200 graden. X
Hallo, kan je het brood ook koud eten?
Hi, ja hoor, dat kan prima.
Hallo…
Hoe groot moet de platte cirkel van het brood ongeveer zijn?
Grts.
Hi, ongeveer 25-30 cm. X
“Meng alle ingrediënten voor het brood”
Dat deed ik dus. Even later word ik geacht de mozzarella over het brood te verdelen voor het de oven in gaat. Die zat dus al in het deeg🤣🤣🤣
Het zit nu in de oven, ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Maar misschien handig om te vermelden dat de mozzarella even apart gehouden moet worden?
Goede tip! Ben benieuwd of het toch nog gesmaakt heeft 😊
hahaha, thanks for the laugh. l will make it, but putting the mozzarella over the bread, yes
love, renata
Dat had ik ook! 🤣 Masr hij was heerlijk! 😋
Can I make it with gluten free flour?
Ik vond het heel lekker, maar voeg de volgende x wel wat extra kruiden toe, vond t brood een beetje flauw.