Makreel met snijbonen

Zo makkelijk maar zo een lekker recept! Echt genieten. Zeker als je eens weinig tijd hebt om te koken. Staat binnen een handomdraai op tafel!

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 1 gerookte makreel van circa 400 gram (schoongemaakt)
  • 300 gram fijngesneden snijbonen
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 Surinaamse peper (opioneel)
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 verse tomaat in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper

Kook de spruitjes in 5 minuten beetgaar en giet af.

Doe in een koekenpan een beetje zonnebloemolie en bak hierin de ui, knoflook en peper aan. Nu mogen de stukjes makreel erbij, bak ook dit goed aan met de tomatenpuree en de stukjes verse tomaat.  Als de vis mooi bruin is, doe je hier de snijbonen bij. Blijf goed omscheppen en voeg zout en peper naar smaak toe.

Wij aten hier basmati rijst en zuurgoed bij en de jongens hadden aardappelpuree, gehaktballetje en gewokte broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *