Mediterraanse kip

Voor dit recept gebruikte ik 4 kippenbouten maar je kunt hier gerust ook kipfilet of een hele kip voor gebruiken. Pas op, je likt je vingers erbij af…Zo lekker met gebakken aardappelen en een lekkere, frisse salade.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten;

  • 4 kippenbouten
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel Provencaalse kruiden (gedroogd)
  • 0,5 theelepel komijn
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen

Meng alle kruiden inclusief de olie en citroen met elkaar en smeer hiermee de kip goed in.

Doe 2 eetlepels olijfolie in het bakje met de overgebleven kruiden, hier mee kun je gedurende de baktijd de kip nog mee insmeren.

Leg de kippenbouten op het ovenrooster en bak deze in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 45 minuten goud bruin en gaar.  Keer de kip halverwege om en smeer de kip 2 keer in gedurende de baktijd.

Eet smakelijk.

 

3 gedachten over “Mediterraanse kip

  1. Eddy schreef:

    Ik onvel die kippepoten 24 ervoor en leg het in een pekelbad van 1% zout van het gewicht plus water.
    Dan volg ik het recept.
    Die kip heeft dan door en door smaak.
    Anders is de smaak alleen aan de buiten kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *