Merengue schuimpjes

Merengue schuimpjes, wie houdt hier nou niet van? Denk iedereen wel, behalve mijn 2 oudste jongens! Haha, je kan ze er echt niet blij mee maken maar dat vindt de jongste helemaal niet erg 😉 Ook papa is er dol op! En hoe leuk is het om deze schuimpjes zelf te kunnen maken? Als versiering op een taart of in een leuk zakje meenemen naar een feestje. Het kan allemaal!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 30 schuimpjes:

  • 75 gram eiwitten
  • 150 gram kristalsuiker
  • citroen
  • smaakstof of kleurstof (ik gebruik een druppeltje van de smaakstoffen uit de toko)

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Allereerst begin je met het vetvrij maken van je gardes en beslagkom. Dit doe je met wat citroensap. Indien de eiwitten in aanraking komen met vet, dan krijg je ze niet goed stijf.

Daarna verwarm je de suiker au bain marie. Breng een pannetje met water aan de kook en doe hier een kom met suiker en eiwit in. Het water mag de kom niet raken. Roer het mengsel ongeveer 5 minuten met een garde totdat de suiker is opgelost. Je mag geen korrels meer voelen.

Zodra de suiker is opgelost, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten tot de eiwitten stijf worden en afgekoeld zijn. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden. Hiervoor moet de kom en de garde echt vetvrij zijn. Het schuim moet zo stevig zijn dat je er pieken mee kunt vormen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier vormpjes op. Doe de plaat circa 1,5 uur in de oven. De schuimpjes zijn klaar als je ze van het papier kunt afhalen. Als ze nog plakken aan het papier dan moeten ze nog even de oven in.

Bewaar de schuimpjes luchtdicht in een doosje en je kunt ze zo zeker een maand bewaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *